Hi diamonds, wiva hier!!!

Deze zomer zijn ook wij weer op kamp gegaan, naar ons prachtige Gouda. Je kunt dan al wel raden wat ons thema was… KAAS!

De heensleep was erg vroeg maar verliep voorspoedig. Na de barre tocht kwamen we aan bij het scoutingterrein, waar de tenten al klaarstonden. We zijn allemaal lekker optijd gaan slapen en de volgende dag kwamen ook eindelijk Rinse en Martijntje!! Elke dag hebben we een verfrissend ochtendduikje gemaakt voor we het water opgingen. Deze dag hebben we op het water lekker gezond. Ook werd de eerste diamond paint geïntroduceerd.

Maandag kwam ook Danielle aan en hebben we de Reeuwijkse plassen verkend, waarna we op ons zelfverzonnen fantasie-eiland heerlijk hebben gebarbecued. Iedereen was groot fan van het diamond painten: de eerste was al af!!

Dinsdag werden we wakker gemaakt met wentelteefjes, wat een lekker bodempje legde voor de brie-athlon: na gerend en gezwommen te hebben werden we bij de finish opgevangen met een toastje brie. Ook hebben we een enorm leerzame kaastheorie gehad en ook nog eens Shrek gekeken. Een enorm geslaagde dag dus. De tweede diamond paint maakte al enorm veel progressie.

Op dag vier hadden we de actiefste dag van allemaal, na een ochtend gezeild te hebben hebben we culinair geluncht bij ’t Vaantje, een restaurantje vlak bij ons terrein. In de middag hebben we gezwommen en na het avondeten hebben we, met de gennaker, nachtgezeild, wat enorm mooie plaatjes heeft opgeleverd. Omdat de tweede diamond paint af was, is er met een special delivery (van Aswin) een mega diamond paint gebracht, waar zelfs Martijn een diamondsteentje aan heeft bijgedragen.

Toen kwam de dag dat we eindelijk Gouda in mochten!! We zijn natuurlijk eerst de kaasmarkt op gegaan, met een tussenstop in het kaasmuseum, maar shoppen kon natuurlijk ook niet missen. Na een vermoeiende dag verdienden we het ook wel om lekker uit te slapen en daarna hebben we gebruncht met kaasfondue!! We hebben heerlijk gesmikkeld en zijn toen naar de zv vertrokken om terug naar huis te slepen, met een overnachting aan Alphen aan den Rijn.

Dit was de beknopte versie van ons kamp, voor de gedetailleerde versie met nog veeeellll meer foto’s, neem een kijkje op onze Instagram: @op_avontuur_met_de_wiva